Påras-KESTOPUU® on painekyllästettyä puuta, jossa suoja-aine on tunkeutunut laholle alttiin pintapuukerroksen läpi. Kuparipohjanen Wolmanit CX-8 wb suoja-aine on saatettu puuhun veden ja paineen avulla kyllästyssylinterissä.

  

Påras-KESTOPUU® käytetään silloin kun puurakenne on kosketuksissa maahan tai veteen, tai mikäli rakenne on jatkuvasti alttiina säärasitukselle. Påras on Nordiska Träskyddsrådet NTR:n ja Kestopuuteollisuus ry:n jäsen ja kyllästysprosessien laatua valvoo Finotrol Oy, joka on myöntänyt Pårakselle NTR-leimausoikeuden.

 

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeuden kaikille Kestopuuteollisuus ry:n jäsenkyllästämöiden kestopuutuotteille. Tuotteet tunnistat nippulipukkeesta löytyvästä Avainlipusta.

 

 

Påras-KESTOPUU valmistetaan kahdessa luokassa. Lautapaketit ja yksittäiset laudat ja lankut merkitään keltaisilla (NTR AB-luokka) ja valkoisilla (NTR A-luokka) lipukkeilla. Lipukkeessa on kerrottu tuotteen valmistaja, kyllästysluokka sekä käytetty suoja-aine.

 KESTOPUU®-AB, NTR-AB

NTR AB-luokan Kestopuu laudat merkitään keltaisilla lipukkeilla. AB-luokan kestopuu on tarkoitettu ainoastaan maanpinnan yläpuolisiin rakenteisiin.

KESTOPUU®-A, NTR-A

 

NTR A-luokan Kestopuu laudat merkitään valkoisilla lipukkeilla. A-luokan kestopuuta käytetään maa-, vesi-, tai betonikosketukseen tulevissa rakenteissa.

 

 Påras-KESTOPUU® valmistetaan vihreänä ja ruskeana

Påras-KESTOPUU®:n valmistuksessa käytettävä suoja-aine antaa puulle vihreän värin. Kestopuuta voidaan myös saada kauniin ruskeassa sävyssä lisäämälla pigmenttiä kyllästysprosessiin. 

 

 

Pintakäsittely ja kiinnitys

 

Påras-KESTOPUU® ei tarvitse enää pintakäsitellä sen kestävyyden kannalta. Puun ulkonäön säilyttämiseksi sitä voidaan käsitellä sopivalla puuöljylla tarpeen mukaan.

Påras-KESTOPUU® voidaan myös maalata. Puu on oltava kuivaa ennen ensimmäistä pintakäsittelyä. Kestopuun ensimmäinen pintakäsittely suositellaan tehtäväksi aikaisintaan vuodenkuluttua hankinta-ajankohdasta.

 

Påras-KESTOPUU®:n kiinnityksessä käytettävät helat ja ruuvit on oltava kyllästetylle puulle tarkoitettuja.

 

 Påras-KESTOPUU®

Terassilaudat, NTR AB

Uritetut terassilaudat 

LISÄINFOA JA RAKENNUSOHJEET LÖYDAT KESTOPUU:n kotisivulta!

 

SAHATTU      Påras-KESTOPUU®

 

 HÖYLÄTTY      Påras-KESTOPUU®

 

Påras-KESTOPUU®:n varastokoot

 

Kierrätys

Demolite Oy on Suomen kyllästetysteollisuuden omistama yhtiö, joka hoitaa kyllästetyn puutavaran kierrätyksen koko maassa. Kestopuun työstöjätteet ja käytöstä poistettu kyllästetty puutavara on toimitettava kyllästetyn puutavaran kierrätyspisteisiin tai jätteenkäsittelylaitoksiin.

 

FaLang translation system by Faboba