Påras on Suomen johtavimpia kyllästysalalla toimivia yrityksiä. Påras on määrätietoisesti investoinut uusiin rakennuksiin ja laitteisiin, joiden ohjaus, hallinta ja tekniikka täyttävät sekä nykyiset että tulevat ympäristösuojeluvaatimukset. Prosessien laatua valvoo Finotrol Oy, joka on myöntänyt Pårakselle NTR-leimausoikeuden. Painekyllästys tapahtuu suljetussa erikosvalmistetuissa tankeissa ja prosessin jälkeen kestää muutaman päivän ennen kun puutavaraniput ovat pintakuivia ja valmiina toimituksen. 


Påras-KESTOPUU valmistetaan kahdessa luokassa. Lautapaketit ja yksittäiset laudat ja lankut merkitään keltaisilla (NTR AB-luokka) ja valkoisilla (NTR A-luokka) lipukkeilla. Lipukkeessa on kerrotaan tuotteen valmistaja, kyllästysluokka sekä käytetty suoja-aine.

 

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeuden kaikille Kestopuuteollisuus ry:n jäsenkyllästämöiden kestopuutuotteille. Tuotteet tunnistat nippulipukkeesta löytyvästä Avainlipusta.

 

Varastointi

Huom! 

Kestopuu on aina kostea painekyllästyksen jälkeen ja siten varastoitava hyvin tuulettuvassa paikassa.

 

Kierrätys

Demolite Oy on Suomen kyllästetysteollisuuden omistama yhtiö, joka hoitaa kyllästetyn puutavaran kierrätyksen koko maassa. Kestopuun työstöjätteet ja käytöstä poistettu kyllästetty puutavara on toimitettava kyllästetyn puutavaran kierrätyspisteisiin tai jätteenkäsittelylaitoksiin.

 

FaLang translation system by Faboba